Geen excuus meer. Heb je een smartphone dan kun je deel uit maken van de StoryCorps beweging.  Geweldig dit initiatief dat prachtige momenten verzameld.Prachtig om te doen en indringend vaak om te beluisteren. Download de app gratis uit de appstore. En als je dan een rustig plekje hebt kunnen vinden en drie kwartier van je tijd, ga je van start.

Je interviewt je vriend, vriendin, je opa, oma, je vader of moeder of ander familielid, het kan zelfs een onbekende zijn die je aandacht trekt. Luister naar dat verhaal dat nooit eerder op deze manier gehoord is ...en neem het op.

Daarna kun je jullie gesprek opslaan in  de grote database. Er is nog geen Nederlandse plek maar dat lijkt me fantastisch. Stel je voor, een plek waar je betekenisvolle gesprekken kunt bewaren. Die worden voor naarmate de tijd verstrijkt goud waard . 

Waarom zo uniek?  Vooral omdat het niet echt om het verhaal gaat maar om de ervaring samen. De echtheid en oprechte interesse  en genegenheid voor elkaar. De liefde die tastbaar wordt.

Download de StoryCorps app gratis uit de appstore. En als je dan een rustig plekje hebt kunnen vinden en drie kwartier van je tijd hebt vrijgemaakt, ga je van start.

Je interviewt je vriend, vriendin, je opa, oma, je vader of moeder of ander familielid, het kan zelfs een onbekende zijn die je aandacht trekt. Luister naar dat verhaal  en blijf niet op de vlakte. Laat jezelf zien. Wat je vind en voelt.  Zie elkaar als mens  en kijk wat er gebeurt ...neem 't  op.

Daarna dat gesprek opslaan in  de grote database. Er is nog geen Nederlandse plek maar dat lijkt me fantastisch. Stel je voor, een plek waar je betekenisvolle gesprekken kunt bewaren. Die worden voor naarmate de tijd verstrijkt goud waard .  

Waarom zo uniek?  Vooral omdat het niet echt om het verhaal gaat maar om de ervaring samen. De echtheid en oprechte interesse  en genegenheid voor elkaar. De liefde die tastbaar wordt.

Zo nam ik onlangs met mijn vader een gesprek  met mijn vader op die deze week 89 jaar wordt.  Dat moment koester ik nu al.  Een verhaal over het leven en de dood.  Een cadeau van het leven. Dat ik nog jaren kan beluisteren.

 

Comment